Wanneer is Black Friday 2023?

Wanneer is Black Friday 2023? Black Friday is in 2023 op 24 november.

Als échte liefhebbers kunnen we toch wel echt stellen dat Black Friday een van de mooiste dagen van het jaar is. De dag waarop je niet alleen door heel Nederland, maar over de hele wereld de gekste deals tegenkomt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gloednieuwe koelkast met 30% korting? Of nieuwe generatie Airpods voor 100 euro minder? Het komt niet vaak voor, maar tijdens de Black Friday dagen, kan het allemaal!

Ben jij ook een fan van korting? Tuurlijk, wie niet! Ook dit jaar helpen wij jou bij alles wat te maken heeft met Black Friday. Loop jij rond met de vraag tot wanneer is Black Friday? Of ben je benieuwd naar wat Black Friday precies is en waar je de beste deals vindt? Lees verder!

Wanneer is Black Friday in 2023?

De exacte datum van Black Friday verschilt elk jaar weer. Vorige jaar viel Black Friday op 23 november en dit jaar valt het op 24 november.

Inhoudsopgave

Wanneer is Black Friday 2023?

Black Friday is dit jaar op 24 november.

Als échte liefhebbers kunnen we toch wel echt stellen dat Black Friday een van de mooiste dagen van het jaar is. De dag waarop je niet alleen door heel Nederland, maar over de hele wereld de gekste deals tegenkomt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gloednieuwe koelkast met 30% korting? Of nieuwe generatie Airpods voor 100 euro minder? Het komt niet vaak voor, maar tijdens de Black Friday dagen, kan het allemaal!

Ben jij ook een fan van korting? Tuurlijk, wie niet! Ook dit jaar helpen wij jou bij alles wat te maken heeft met Black Friday. Loop jij rond met de vraag tot wanneer is Black Friday? Of ben je benieuwd naar wat Black Friday precies is en waar je de beste deals vindt? Lees verder!

Wanneer is Black Friday in 2023?

De exacte datum van Black Friday verschilt elk jaar weer. Vorige jaar viel Black Friday op 23 november en dit jaar valt het op 24 november. Elk jaar schuift het dus een dagje op. Deze mooie dag begon eerst als één dag waarop we allemaal konden profiteren van hoge kortingen. Inmiddels zijn we in Nederland zo groot fan geworden van Black Friday dat we het uitrekken over meerdere dagen. Zo beginnen sommige winkels een aantal dagen voor de grote dag met Pre-Black Friday deals. Maar dat is nog lang niet alles! Na Black Friday zijn er ook nog een aantal dagen waarop je nog steeds kunt profiteren van korting. Denk bijvoorbeeld aan Cyber Monday. Ook een dag om niet te missen! Wanneer is Black Friday? Officieel begint Black Friday dit jaar dus op 24 november, maar houd onze website goed in de gaten. Dan profiteer jij zelfs al veel eerder van de Black Friday deals!

Hoe lang duurt Black Friday?

Eigenlijk duurt Black Friday maar één dag. Toch starten veel winkels al ver van tevoren met de deals. Dit jaar kun je vanaf 17 november al de gekste deals claimen.

Nu weet je wanneer de kortingen beginnen, maar weet je eigenlijk ook wanneer de deals eindigen. Geen idee? Maak je niet druk, daar zijn wij voor! De Black Friday deals eindigen vaak op Cyber Monday. Dat valt altijd op de eerste maandag na Black Friday. Dit jaar is Cyber Monday op 27 november. Dat is dus precies wanneer de meeste Black Friday deals verdwijnen. Toch zijn er soms een aantal winkels die iets langer doorgaan met de kortingen. Als je na 27 november kijkt op onze website, zul je altijd nog deals tegenkomen.

Hoeveel scheelt Black Friday?

Dat je tijdens de Black Friday dagen kunt profiteren van te gekke kortingen weet je inmiddels wel. Toch kan het geen kwaad om vooraf te weten hoe hoog deze kortingen dan wel niet zijn. Hoeveel geld gaat het jou straks schelen? Als jij met Black Friday net zo een fanatieke shopper bent als de rest van Nederland, is het zeker handig om goed voorbereid te zijn op de deals die je te wachten staan. In Nederland kun je rekenen op een gemiddelde korting van 30%. Let op: het gaat hier om een gemiddelde. Dat betekent dat er producten zijn waar je minder dan 30% korting op kunt krijgen, maar er zijn dus ook producten waar je meer dan 30% korting op kunt krijgen. Zo kun je op sommige producten maar liefst 40%, 50% of zelfs 60% korting krijgen! Soms kun je zelfs 90% korting krijgen! Je moet de deals maar net weten te vinden. Wil jij weten waar jij de beste Black Friday deals vindt? Blijf vooral lezen!

Welke winkels doen mee aan Black Friday in 2023?

We kunnen ons voorstellen dat je nu al staat te popelen om te ontdekken welke Black Friday deals er straks worden aangeboden. Misschien zit dat ene artikel waar jij naar zoekt er dit jaar wel tussen? De deals die elk jaar weer beschikbaar zijn met Black Friday hangen natuurlijk enorm af van de winkels zelf. Maar welke winkels doen dit jaar mee aan Black Friday? We kunnen alvast verklappen dat dit er een hoop zijn. Denk bijvoorbeeld aan grote winkels als Coolblue, bol.com, MediaMarkt, Nike, KPN, Amazon etc. Bij deze winkels kun je zeker terecht als je zoekt naar goede deals. Naast deze winkels zijn er natuurlijk een hoop andere winkels waar jij ook deals kunt scoren. Soms zijn het zelfs winkels waar je niet snel aan denkt. De winkel Quooker is er bijvoorbeeld een. Of wat denk je van Gymshark? Benieuwd naar leuke winkels, die meedoen aan Black Friday? We hebben er een aantal voor je onder elkaar gezet:

Waarom doen sommige bedrijven niet mee aan Black Friday?

Je zult vast en zeker al gemerkt hebben dat niet alle winkels meedoen aan Black Friday. Tegenwoordig doen veel winkels wel mee aan Black Friday, maar toch blijven er altijd een aantal winkel achter. Hoe komt dit? Het feit dat niet alle winkels meedoen met Black Friday heeft met een aantal factoren te maken. We noemen de belangrijkste factor voor je op.

Voor sommige winkels is meedoen aan Black Friday simpelweg niet te doen. De concurrentie voor sommige producten ligt zo hoog, dat niet elk bedrijf meekan met de lage stuntprijzen die we altijd voorbij zien komen. Je moet je voorstellen dat grotere bedrijven genoeg geld en marge hebben om veel producten in te kopen en dus ook een hoge korting te geven. Deze grote partijen rekenen erop dat deze laag geprijsde producten zo goed zullen verkopen, dat ze de korting binnen no-time weer terug verdienen. Een kleinere winkel kan hier vaak niet in mee. Zij zouden als het ware moeten concurreren met de grootste winkels als Nederland. Dat wordt al heel snel heel lastig. Daarom zijn er elk jaar een aantal winkels die helemaal geen kortingen bieden. Voor hun heeft het helaas geen zin. Jammer, maar natuurlijk wel begrijpelijk!

Hoe is Black Friday ontstaan?

We zijn in Nederland allemaal bekend met de te gekke deals tijdens de Black Friday dagen. Toch vergeten sommige mensen dat Black Friday oorspronkelijk niet uit Nederland komt en dus ook niet in Nederland is ontstaan. Wat is Black Friday nu echt en hoe is Black Friday dan ontstaan?

Het begon allemaal in de Verenigde staten. Black Friday is namelijk een Amerikaans dingetje. In zowel Amerika als Canada wordt er elk jaar Thanksgiving gevierd. Je weet wel, die ene feestdag waarop men altijd een kalkoen eet. Precies die dag!

Het hele idee van Black Friday is ontstaan doordat Thanksgiving altijd gevierd wordt met parades. In de negentiende eeuw vonden verschillende warenhuizen het een goed idee om hierop in te spelen. Zij startten met grote sponsoringen. Dit ging toen al vaak gepaard met allerlei reclame voor de warenhuizen. Toen retailers dit door kregen, konden zij deze kans voor meer omzet natuurlijk niet laten liggen. Ook zij begonnen specifieke reclamecampagnes te publiceren en kortingen aan te bieden voor Thanksgiving. Na een aantal jaar stond de dag na Thanksgiving bekend als dé dag om te profiteren van de kortingen, die verschillende retailers en warenhuizen boden. Sindsdien is de dag na Thanksgiving de dag waarop iedereen in Amerika erop uit gaat om de beste deals te scoren. Deze dag noemen we tegenwoordig ook wel ‘Black Friday’. Inmiddels doet zelfs bijna de hele wereld mee met Black Friday. Ook in Nederland!

Black Friday 2023 datum

Dit jaar valt Thanksgiving op 23 november. Dat betekent dat de officiële dag waarop we Black Friday kunnen vieren 24 november is. Precies één dag na Thanksgiving.

Heb je het al in de agenda staan? Nee? Waar wacht je nog op? Markeer 24 november alvast als een belangrijke dag, zodat je geen enkele deal mist. Wil je er vroeg bij zijn en vroegtijdig profiteren van mooie deals? Houd onze website vanaf 11 november al in de gaten. Dan zie je de eerste Pre-Black Friday deals al verschijnen!

Data van aankomende jaren

Wil je alvast voorbereid zijn op de volgende jaren? Hieronder vind je de data van Black Friday voor de komende jaren. Zien we je dan ook terug?

  • Black Friday 2023 → Vrijdag 24 november 2023
  • Black Friday 2024 → Vrijdag 29 november 2024
  • Black Friday 2025 → Vrijdag 28 november 2025
  • Black Friday 2026 → Vrijdag 27 november 2026
  • Black Friday 2027 → Vrijdag 26 november 2027
  • Black Friday 2028 → Vrijdag 24 november 2028
  • Black Friday 2029 → Vrijdag 23 november 2029
  • Black Friday 2030 → Vrijdag 29 november 2030

De beste Black Friday deals

Ben jij dit jaar ook op zoek naar de beste Black Friday deals? Dan zit je precies goed! Elk jaar zorgen wij ervoor dat jij ontzettend veel deals kunt vinden op één plek. Ons team van Black Friday-fanaten gaat elk jaar weer op zoek naar de beste deals die er maar te vinden zijn. Zoek jij een wasmachine voor een gunstige prijs? Of zoek je een nieuwe telefoon onder 600 euro? Op onze website vind je het allemaal. Wacht niet langer, bekijk de website en claim jouw deals!

Lees ook onze andere artikelen

Airfryer Black Friday deals, zo vind je ze!

De beste iPad Black Friday 2023 deals

In 2023 beste iPhone 14 Black Friday deals vinden doe je zo!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.